Leva eller bara överleva?

Är du trött på att det gnisslar lite för ofta? Allt inte må 100 alla dagar.
Det är så många idag som kämpar trots att kroppen inte orkar. 


"Människan offrar hälsan för att tjäna pengar, sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan"  Dalai Lama

Stanna upp i tid och lyssna på kroppens signaler.

Vi aldrig haft tillgång till och ätit mer mediciner än vad vi gör idag. Och ändå är vi är sjukare än aldrig förr. Vi lever längre men vi har en betydligt sämre livskvalitet. Vart gick det fel? Varför går det inte ihop? Som vidbränd började jag själv ställa mig de här frågorna. Svaret är rätt chockerande. De flesta sjukdomar vi har idag är livsstilsberoende och de flesta mediciner vi tar, lindrar bara symptom. 

Hälsa är så mycket mer än att behandla symptom – det finns massor av saker att göra för att förbättra din hälsa!
Jag tror att vi måste ta ansvar för vår egen hälsa om vi ska få leva ett friskt liv. Att ta en värktablett när du har ont är inte att lösa något problem, det är att skjuta budbäraren. 

Vad kan FRISKHUS göra för dig? 
För att orka leva och jobba behöver man rätt och tillräckligt mycket "bränsle". 
I människors fall kallas det näring. Och, ja i Sverige har vi, hur konstigt det än låter, stora näringsbrister. Stress, brist på sömn och återhämtning, miljögifter, dagens mat, hormonella obalanser dränerar oss på mer näring än vi stoppar i oss. När man kör bil i 200 km/h går det åt mer bensin. Så fungerar vår kropp också. Vi kan putsa, byta delar och tvätta bilen hur myclet som helst. Men tankar vi inte bensin i en bensinbil och diesel i en diesel, så går den ändå inte
.

Så vill du prova en ny väg för att
må bättre
ha energi som räcker hela dagen
mindre värk
bättre sömn
bättre motståndskraft både mot stress och baciller
en mage som fungerar
eller en varaktig viktminskning

Friskhus har erfarenhet, kunskap och verktyg att hjälpa dig höja din energi och få tillbaka din bästa hälsa.


Hur går det till?
Jag är certifierad kostrådgivare och kan ge dig råd om hälsosam kost och hjälper dig att tänka sunt utifrån ett individuellt perspektiv. Tillsammans med går vi igenom dina kostvanor, sätter upp mål och gör en plan för att nå dem. Jag hjälper dig välja den mat som är mest näring i och uppbyggande. Jag kan ge råd om hur man behåller eller återställer kroppens naturliga näringsbalans. En näringsoptimering kan förbättra biokemiska, fysiologiska och psykologiska funktioner.

Du får personligt anpassade tips och recept som ska bidra och inspirera till förändrade kost-, närings- och livsstilsvanor.  Vi jobbar inte med tråkiga förbud och dåliga samveten.  Vi jobbar med kunskap och egna val. Det är inte "allt eller inget". För dig kanske det är "nästan allt" eller "allt och lite till".  Det beror på hur du mår, vad du vill, hur motiverad du är. Vi jobbar efter principen att först höja energin, med den kommer lust, glädje och motivation att gör de förbättringar eller förändringar som behövs. Har du tur och börjar i tid pratar vi i förebyggande syfte. 

Det bästa av allt - jag hjälper dig att förstå att det som känns omöjligt faktiskt är fullt möjligt! Och jag finns med som din coach i den mån du vill.

Vi kan ses på FRISKHUS mottagning  i Onsala, hos dig eller på Skype. Ring för att boka en tid (snart kommer en bokningsfunktion lanseras.) 
<3 <3 <3 <3 <3
Susanne 0708113308