L-theanine (L-Teanin)

Pris:
299 kr
Inkl. 25% Moms
Typ:
L-theanine
Antal:
Beställningsvara
Information om L-Teanin
L-teanin är en aminosyra som förekommer i grönt te. Teanin finns även i svampen brunsopp (boletus badius). Teanin utgör ungefär hälften av alla aminosyror i grönt te. Det produceras i roten av teplantan från glutaminsyra och etylamid och transporteras sedan som teanin till bladen. Det utgör ungefär 1 – 2 % av den torra vikten av te, vilket är ungefär 25 – 60 mg per 200 ml te. Unga teblad innehåller mycket koffein medan de äldre, och t.o.m. vissnande bladen, innehåller en större mängd teanin. Om du dricker sex till åtta koppar grönt te kan du få i dig mellan 200-400 mg l-teanin men också höga halter koffein. Tar du kosttillskott slipper du den höga halten koffein.

PRODUKTINFORMATION
Innehåll per dagsdos 1 tablett och procent av dagligt referensintag DRI:              
L-teanin 200mg                      
*Dagligt referensintag (DRI) ej fastställt

Ingredienser: L-teanin, fyllnadsmedel (kalciumkarbonat, cellulosa), klumpförebyggande medel (kiseldioxid, stearinsyra, magnesiumsalter av fettsyror), ytbehandlingsmedel (hydroxipropylmetylcellulosa, glycerin), färgämne (titandioxid).

Dosanvisning: 1 tablett dagligen i samband med måltid.

Rekommenderat intag bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Observera: Rekommenderas inte till gravida och ammande.
Biverkningar:  Det finns inga kända biverkningar av L-teanin kosttillskott kosttillskott.
Ursprung: Lamberts L-teanin kosttillskott är tillverkad i Storbritannien enligt god livsmedelsstandard och kvalitetssäkrad enligt ISO 9001:2008.

Förvaring: Produkten ska förvaras torrt i rumstemperatur och utom räckhåll för barn.