SOCKER


Socker är bara tomma kalorier och snabba kolhydrater och tillför inte kroppen någon näring över huvud taget. Socker kan orsaka många problem för din kropp. Bland annat glykering vilket är en process då blodglycos binder till proteiner i kroppen och bildar komplex som är svåra att bryta ner och mycket negativa för din hälsa. Dessa komplexa AGE-ämnen är samma typ av ämnen som bildas när du tillexempel steker något och det bildas en stekyta eller skorpa, och denna process av glykering gör att det blir klibbigt och  fastnar i kärlen som blir trängre, vilket så småningom kan  orsaka kärlkramp, propp och infarkt. 
Dessa AGE-ämnen är också kopplade till inflammationer. Av inflammationer ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar, cancer, allergier, värk och auoto-immuna sjukdomar som diabetes typ 1, reumatism och Chrons sjukdom. Glykering kan även leda till stelhet nedsatt syn, diabetes typ 2 högt blodtryck.

Hos människor med hjärtinfarkt kan man ofta finna någon av faktorerna som högt blodtryck,  LDL- det onda kolesterolet samt höga blodfetter. Men det som förekommer hos nästan alla drabbade är högt blodsocker.  Det höga blodsockret ger i sig högt blodtryck men det är framför allt skador på LDL som orsakar hjärtinfarkt

Socker höjer blodfetterna i form av trigclycerider vilka bildas i levern av fruktos som finns i socker. Kroppen har ju ingen användning av fruktos och överskottet omvandlas därför till fett och orsakar därmed höga blodfetter.

Forskning har även visat att socker ger en akut ökning av de fria radikalerna.Fria radikaler orsakar stor skada på arvsmassan (DNA) och på proteiner i kroppen.

Vad är då fria radikaler?
Fria radikaler är molekyler som behöver ha jämnt antal elektroner, men saknar molekylen en elektron, blir den en fri radikal eller en instabil molekyl. Den måste därför stjäla elektroner av sin närmaste grannmolekyl och det orsakar därmed skada på även den molekylen. Detta skapar en kedjereaktion och man får ett överflöd av fria radikaler som orsakar flera hundra skador i  arvsmassan/DNA, och i kroppens celler varje dag. Det pågår ett ständigt krig. När en fri radikal däremot träffar på en antioxidant, bildas nya elektroner på de fria radikalerna och eftersom att en antioxidant är stabil i sin molekylstruktur så kan de inte bli till en ny fri radikal. De skyddar istället våra celler från de skadliga fria radikalerna, och hindrar dem från att oxidera, typ  som ett rostskyddsmedel fast för våra celler.

Så undvik socker! Även det gömda sockret som finns i färdigmat och halvfabrikat.

Källa: Fredrik Paulun: 50 genvägar till ett sockerfritt liv
och egen lärdom

 

Sockerinnehåll i produkter. Jättebra bild. En bild med flingor, kyckling, pasta, färdiga såser, ketchup mm mm är under produktion. 

Tänk vilken lyx det var på 70-talet, när man stod i luckan på kiosken och noga pekade ut bit för bit, man verkligen ville ha.

Vad vet du om sockrets effekter egentligen?
Om du vet, Hur lär du dina barn om socker?
​Jättebra artikel om detta här.


Sockerfilmen!!!!!!!!! http://www.svtplay.se/video/6614800/sockerfilmen/sockerfilmen-avsnitt-1


Är sötningsmedel bättre? Nej, snarare sämre.  Ren Steviai organisk form, ej den syntetiska/konstgjorda stevian som är uppblandad med vanligt socker. Jodå, den heter Stevia men om du läser så är det en "blandningsprodukt.

http://www.anh-usa.org/artificial-sweeteners-contribute-to-diabetes/

Vilka är de skadliga effekterna från Coca Cola?

Coca Cola är fullt av komponenter som är skadliga för hälsan, oavsett om det gäller kortsiktigt eller i det långa loppet. Det är tillräckligt att veta att en burk eller flaska innehåller tio teskedar socker såväl som kemikalier som kan påverka viktiga organ i kroppen.

Vad händer när du konsumerar Coca Cola?

Efter 10 minuter: Att konsumera tio teskedar socker på samma gång har förödande effekter på våra kroppar. Anledningen till att vi inte spyr upp allt är på grund av att vår kropp producerar fosforsyra.
Efter 20 minuter: Glukos får våra insulinnivåer att öka, vilket gör att levern konverterar allt socker till fett.
Efter 40 minuter: Vår kropp har helt absorberat koffeinet. Som en konsekvens vidgas våra pupiller, vårt blodtryck höjs och vår lever släpper ut mer socker i blodomloppet. Detta får adenosinreceptorerna (dominanta molekyler i sömnprocessen) att blockeras, vilket hindrar oss från att bli sömniga.
Efter 45 minuter: Vår kropp börjar producera mer dopamin – en substans som stimulerar njutningscentrum i hjärnan. Denna typ av effekt är jämförbar med den som produceras av heroin.
Efter 60 minuter: Efter en timme är det troligt att du behöver urinera. Vad vi inte inser är att vi genom urinering även eliminerar kalcium, magnesium och zink som annars var menat för benen. Vi förlorar även andra viktiga substanser som kunde ha absorberats av kroppen. Efter ett tag får vi en ”sockerkrasch”som gör att vi troligen kommer sluta med aktiviteter och känna oss lata.

Vilka skadliga substanser innehåller Coca Cola?

[Socker]

Som vi redan nämnt innehåller Coca Cola mycket socker, men även andra substanser som är skadliga för vår hälsa. Följande lista är de huvudsakliga komponenterna och hur de kan påverka vår hälsa:

Kolsyrat vatten: Denna ingrediens orsakar utsöndring av magsaft, ökar surheten hos detta och gör oss gasiga.
Natriumcyklamat (ett sockersubstitut): Detta är en komponent som producerar en smak upp till 200 gånger sötare än socker. Forskning har visat att intag kan resultera i urinblåsecancer, vilket är anledningen till att det förbjöds av United States Food and Drug Administration (FDA) år 1969.
Aspartam: Detta är ytterligare ett sockersubstitut som har förbjudits av FDA. När det utsätts för höga temperaturer bryts det ned till metanol (alkohol) och fenylalanin, som är substanser som kan förstöra den optiska nerven och orsaka blindhet.
Fosforsyra: Detta är en väldigt giftig komponent som kan orsaka irritation på hud och i ögon.

Alternativa användningar för Coca Cola

Coca Cola har använts för att rengöra motorer.
I USA använder polisen Coca Cola efter trafikolyckor eller mord för att ta bort blod från vägen.
Coca Cola kan användas för att ta bort rostfläckar från kromade ytor och bilbatterier.
I Indien använder jordbrukare Coca Cola som ett bekämpningsmedel för att utrota ohyra från deras grödor, eftersom det är en billig och väldigt effektiv produkt.
Ett av de mest berömda och effektiva tricken är att använda Coca Cola för att rensa bort stopp i avlopp.

Industrin kopplar onyttig kost till depression
Även livsmedelsindustrins eget forskningsorgan Ilsi kopplar nu samman risken för depression och andra sjukdomar med inflammationsdrivande mat som innehåller onyttiga former av fett och kolhydrater. Mat som är nyttig för klimatet är också nyttig för dig. 

http://www.svd.se/industrin-kopplar-onyttig-kost-till-depression

Lyssna på läkaren Sofia Lindegrens råd i SvD:s podd om klimatet. längst ner i artikel