tankar - MENTAL HÄLSA

Tankar är näring för kroppen - Näring påverkar våra tankar.

Visst är det viktigt att tänka positivt. Det blir som man tänkt sig. Det man fokuserar på växer. Dröm stort.  Klyschorna är många men det ligger mycket i det. Det är viktigare än vi föreställer oss, att tänka positivt.  En nyckel i ditt tänkande är tacksamhet. Tacksamhet på riktigt.  Att kunna känna en äkta känsla i hjärtat, att du trots allt har så mycket att vara tacksam för.  Att fokusera på tacksamhet innebär att du faktiskt allt mer, ser postitivt på det du har runtomkring dig. Att bli aktivt medveten om allt bra vi har i detta landet och i våra liv. Visst har vi alla bekymmer av olika grad, men sätt dig och tänk. Skriv ner på en lapp vad i ditt liv du har att vara tacksam för. Vänner, barn, kompisar, vacker natur, slipper hunger,  slipper flykt, skolor,  god mat, socialt skyddsnät, havet, mångfärgade höstlöv,  ja skapa din egen lista. Du kommer inse att du kan göra den låååång.  När man börjar fokusera på det positiva tankarna börja det mer och mer överväga då har du startat en bättre spriral.

Negativa tankar är intränade, de kan därför tränas om till positiva!  Begreppet neuroplasticitet förklarar möjligheten vi har att träna om våra tankar. Likt motorvägar leder en viss tanke, känsla eller lukt genast till samma slutsats. Från det lilla oskuldsfulla, fördomsfria barnet vi en gång var, som på riktigt trodde "jag är starkare än Pippi"  och en massa andra möjliga saker har vi utifrån social information, föräldrar, samhällets värderingar skapat bestämda uppfattningar om saker och ting.  Det går inte, jag kan inte, jag är inte lika bra som, jag duger inte, jag är tjock, jag är inte värd..... och vi ältar det negativa om och om igen. Tråkigt och begränsande! MEN genom att, när dessa tankar dyker upp, sätta stopp för dem eller ändra dem är fullt möjligt.

Det är skitjobbigt med dessa tråkiga motorvägar. Vi gör vårt bästa för att fly. Vi dränker oss i jobb, shoppar, en massa vi egentligen inte behöver, tjänar pengar och har fina prylar.  

Så varför inte ta tjuren vid hornen och börja träna inför ett mer fungerande liv? Att skapa nya motorvägar, som leder till en trevligare destination, en känsla av att det löser sig, jag klarar det här, jag är fullt kapabel, jag duger, det här kommer bli sååå bra. Visst, det kräver fokus, det kräver uthållighet, det kräver tålamod - men det går !!!! Det finns många tekniker att ta hjälp av. Mindfulness, EFT, Access Consciousness, andningsövningar, samtalsterapi, påminnelser till dig själv. En lapp på spegeln, en sten i fickan eller en vacker skyddsängel på nyckelknippan. 

En vacker skyddsängel på väska eller på din nyckelknippan fungerar utmärkt som en påminnelse för dig själv att stoppa dina negativa tankar och vända dem postitivt. En Skyddsängel, som innehåller en ädelsten som har en läkande, helande förmåga är en vacker present till dig själv eller till en vän .

Första Skyddsängeln ut hos Friskhus är Bergskristallen som sägs vara en länk mellan de himmelska stjärnornas energi och våra själar. Bergkristallens energi symboliserar harmoni, balans och synkronicitet. Den sägs traditionellt harmonisera och sammanlänka tankar, känslor och medvetande med universums existentiella kraft. Den har använts i andliga, vetenskapliga och läkande syften i många kulturer världen över. Det sägs att bergkristallen kan transformera, förstärka, fokusera och balansera energi. 

Är det så här du gör eller försöker göra? Men ändå inte lyckas?

Vissa obehag kan komma sig av obalanser i kroppen. Negativa tankar utlöser en stress och oro i kroppen som i sin tur påverkar näringsupptag och hormoner. Kroppen reagerar på samma sätt vare sig det är en verklig fara eller bara en tanke. Läs mer under Stress

Depression och olika mentala symptom är i många fall också varningssignaler på olika näringsbrister. Eller obalanser i tarmfloran. När kroppen inte har tillräckligt med näring att jobba med blir det för lite energi i cellerna. Du blir trött, stresskänslig, immunförsvaret sätts ner. Infektioner kommer som ett brev på posten.

Att tillföra viktiga näringsämnen utöver bra mat, är jätteviktigt. Att stärka upp med tillräckligt med näring för att ställa obalanser tillrätta, för att ge kroppen material att hålla sig optimalt fungerande med är a och o. Både för att förebygga, förbättra och förändra. Föreläsningen här under "Näringsterapi vid psykisk sjukdom" är fantastiskt bra. Bonnie förklarar hur det hänger ihop och vad vi kan göra. Max Lugavere förklarar hur tarmfloran påverkar våra tankar.

Friskhus jobbar med näringsterapi som ger kroppen tillräckligt med näring, syre och vatten, för att kunna fungera optimalt.  Världsunik näring som kroppen kan tillgodogöra sig extremt lätt. Som kan balansera tarmfloran, som kan ge tillräckligt med energi för att vår kropp ska klara av den balansering och självläkning som den är fullt kapabel att göra.  

Kontakta oss för mer information

 

Sevärd föreläsning

Max Lugaveres väldigt kloka ord om hur miljön i din mage påverkar din kropp och framförallt dina tankar.