PROTEIN

Ät ekologiska ägg – världens bästa livsmedel!
Har man ägg hemma har du alltid lätt till en superbra näringsrik måltid.
Sammansättningen av aminosyror i ägg är så perfekt anpassat att nästan 100 procent utnyttjas för uppbyggnad i våra kroppar.  Ägg innehåller: A-vitamin, B-vitaminer, D-vitamin, E-vitamin, Folsyra, Selen, Järn, Zink och Jod.  Ägget är början till liv. 

Men vänta lite! Kolesterolet? Den mest seglivade myten att ägg skulle vara farligt för kolesterolvärdet är dags att släppa! Kolesterol är en lipid, ett fettämne som finns naturligt i vår kropp, i alla våra celler. Kroppen tillverkar själv 80% av kolesterolet och kosten bidrar med resterande 20%.  Modersmjölken är särskilt rik på kolesterol och även enzymer som hjälper barnet att använda detta näringsämne. Spädbarn och barn behöver kolesterolrik mat under uppväxten för att få en normal utveckling av bland annat hjärnan och nervsystemet.  Skulle något som kroppen själv producerar , något som finns i så gott som all animalisk mat, exempelvis i ägg och kött, något som naturen bestämt ska vara den första födan för våra bebisar vara farligt? Nej!  

Rådet att undvika kolesterol på väg att slopas i USA. Det finns helt enkelt inga vetenskapliga skäl att undvika att äta det.