Skrattar du tillräckligt :-)

Det finns ju ett ordspråk som heter: Ett gott skratt förlänger livet!
Ett riktigt gott skatt är mycket underskattat. Skrattar du tillräckligt mycket?

Här bjuder Friskhus på några videos som är oemotståndlig ur skrattsynpunkt.  
Använd dessa som "terapi". Prova att titta på dessa varje dag i en vecka och se vad som händer. Ett skratt om dagen håller oss friskare än vi tror.

Har ni fler riktigt roliga klipp så får ni väldigt gärna skicka en länk till oss, så kan vi samla ihop fler här. Använd formuläret nedan. Bästa bidraget belönas med en valfri Skyddsängel. Friskhus är enhällig jury ;-)

Ett riktigt gott skratt har många positiva effekter på din hälsa.

Kan lindra stress:
Vårt sociala beteende påverkas när vi ser andra som skrattar. Utan ansträngning ger skratt ro, harmoni och avspänning - och är därför en av de bästa metoderna för att avhjälpa stress.

Smärtlindrande:
När du skrattar frigörs endorfiner som kan dämpa smärta och stress. Skratt ökar nivån av endorfiner som tillverkas av kroppen själv och vilka har morfinliknande effekt.

Stärker immunförsvaret:
Negativa känslor försvagar immunförsvaret och gör vår kropp blir mer utsatt för infektioner. Skratt bidrar till att öka antalet vita blodkroppar som stärker immunförsvaret. I Tyskland och USA har forskare studier som bevisar att skratt stärker immunförsvaret och lindrar smärta. Även i Sverige finns forskning som bevisar skrattets välgörande effekter. Vårddocent och humorforskare Henny Olsson, vid inst. För vårdvetenskap på Mälardalens högskola i Västerås, har gjort studier om skrattets verkan på kroppen, inlärning och omgivning.

Stärker lungorna:
Skrattet gör att vi syresätter oss bättre. Människor med t ex astma kan ha nytta av skrattövningarna eftersom lungkapaciteten och syrenivån i blodet ökar.

Motion för de inre organen:
Blodtillförseln till såväl muskler som organ ökar och matsmältningen förbättras. Skratt är god motion för de inre organen och framför allt för lungor och hjärta.

Föryngring:
Ett leende ansikte är attraktivt. Skratt ger även perfekt träning för ansiktets muskler. Mimiken blir mer levande och ökad blodtillförsel ger näring och glöd.

Bättre inlärningsförmåga och kreativitet:
Flera undersökningar visar att skratt ökar inlärningsförmågan - eftersom det är lättare att byta tankespår. Skratt gör att vi tar oss själva mindre på allvar, det får fram vår kreativitet och gör att vi bekymrar oss mindre och gläder oss mer.

Ökar välbefinnandet:
När man skrattat rejält sprider sig ett välbehagi kroppen. Musklerna slappnar av och man blir mer positiv till sin omgivning. Man blir mindre irriterad över småsaker. Skratt är också bra mot både depression, rädslor och sömnlöshet.
 

Skrattgaranti

Kanske förklarar varför det gick som det gick

Spansk TV tycker till om SD

Norska gutterna som sjunger "What does the fox say" har riktigt härlig humor

Denna tjejen borda man inte allas skratta åt, hon får ju ont, men.......haha

Ännu en som får ont

Sötnosar