syra-basbalansen

En bra hälsa bygger på att man har en bra balans mellan alla hormoner och näringsämnen i kroppen.  En av det mest viktiga saker som skall vara i balans är kroppens syra-bas balans.   Att syra-bas balansen är så viktig beror på att den påverkar allt i kroppen. 

Olika delar av kroppen har olika pH-värde. Blodet, munhålan och tarmarna bör vara åt det basiska hållet. Blodet bör ha ett pH-värde på ca 7,38-7,46 d.v.s. en bit över neutralt. Medan magsäcken är kraftigt sur med ett pH-värde runt 1.7. 

När kroppen försuras och vi inte fyller på tillräckligt med basiska ämnen, blir kroppen tvungen att ta från de depåer vi har.  Kalcium kan hämtas från tänder och skelett. Magnesium från musklerna. Detta sker för skulle vårt blods pH skulle sjunka från 7,38 till 7.0 skulle vi hamna i koma. Vid ett pH på 6.7 så dör vi.  När vi får mineralbrist leder det i sin tur till ökad risk för en rad sjukdomar så som inflammationer, ledvärk, benskörhet, reumatism, allergier, eksem ja faktisk även cancer.  

Stress och för mycket försurande mat och dryck som socker, läsk, vitt bröd, kött, kaffe och mejeriprodukter. Färska mogna frukter, bär och grönsaker hjälper koppen att hålla sig basisk, liksom alla fermenterade grönsaker som t ex surkål.

Kroppens pH-värde påverkar ämnesomsättningen, vår förmåga att bränna fett, att reglera blodsockernivån samt kroppens åldrande.

bra länkar

VILL DU HA STOR SKÄRM SÅ KLICKA PÅ LÄNKEN UNDER RESP VIDEO